Onsdagen den 2/3-11

Hej alla som följer vår blogg.
Idag har vi åter varit på skolan men koncentrerat oss på klass 2. De hade matte, bangla, engelska och målning/teckning.
När deras skoldag var slut spelades det mera "biljard" och sedan hade vi en lång sångstund tillsammans med fröknarna och de barn som ville stanna. En av lärarna spelade på harmonikan som skolan har (som en liten orgel) och vi sjöng omväxlande sånger på svenska och de på bangla. Tillsammans kunde vi sjunga We shall overcome för den hade barnen lärt sig på engelska. Barnen får ett litet mellanmål och eftersom vi är gäster så ska det fjäskas lite för oss. Någon av lärarna kokar te och tar fram kex och sedan ska det fixas med koppar och litet bord och socker mm. Teet är starkt och salt så åtgången är väldigt begränsad. Idag satt det även några föräldrar där när vi skulle dricka. De hoppade raskt upp och ville att vi skulle ta deras platser men vi tackade nej och försökte få dem att dricka te med oss men det ville de inte alls. Efter samtal med tolken kom vi överens om att de inte ska göra sig besvär med te för oss utan den som vill ha kan gå ut i köket (se bild) och ta själv.
Vi har bjudit hem tolken till oss på middag ikväll, han vill intervjua oss om skolan i Sverige. Fritid som skolämne tyckte han var väldigt intressant.
Vi hittar inte så bra ännu men Nicole är lite av en spårhund så ofta stämmer hennes instinkt och vi kommer rätt. De första dagarna såg vi inga tiggare (en tanke är att de var bortstädade med anledning av kricket VM ) men idag har vi sett desto fler.

Hälsningar Margot, Nicole och Alfred

Kommentarer
Postat av: Maria

Har ni använt er av gitarr och munspel? Handlar ni och lagar mat i lägenheten? Vilket språk talar ni engelska/bangla med tolk/lärare/barn? Berätta mer! Tur att Nicole har lokalsinne! /Maria

2011-03-02 @ 16:16:31
Postat av: Affe

gitarr och musnspel spelade vi lite på igår, vi ska försöka öva in någon låt och spela i skolan. Vi lagar ofta middag hemma. och som vi skrev i det nya inlägget så har vi tolk till alla som vi pratar med.

2011-03-03 @ 15:24:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0