Tisdag och onsdag

Hej.

Tisdag:

Idag startade vi dagen tidigt med ett besok pa en pojkskola i en annan stadsdel (Lalmatia).
Nar vi kom till var skolas rektor och hennes man sa hade de bullat upp med ris och getkott klockan nio pa morgonen. Jag som inte ens brukar ata frukost hemma. Men efter en timma sa hade man petat ner lite mat och da var det besoket pa skolan som gallde.
Det var intressant och se hur de jobbar i statliga skolor och inte bara se den som vi huvudsakligen ar i.
Vi fick en rundvisning i skolan av rektorn. Nar vi kom in i ett klassrum sa stallde sig alla barnen upp och gormade godmorgon.
Nar vi kom in ett klassrum sa stog lararen med linjalen i hogsta hugg. Da fragade vi om de hade matte. Vi fick till svar att de hade engelska. Vi funderar fortfarande pa vad hon hade linjalen vill. Sa vitt vi vet sa avskaffades skolagan i hostas. Men det kanske inte har natt fram till alla.
Nar vi var klara pa skolan sa tog vi en buss hem. Det var en intressant upplevelse det ocksa. Det borjade med att man fick vanta i 20 minuter pa att ratt buss skulle komma. Sedan gallde det att hoppa pa bussen nar den kom susande forbi. Men allt gick bra och vi kom hem helskinnade. Ibland ar bussarna sa fullpackade att folk hanger utanfor. Livsfarligt.
Val tillbaka i skolan hade vi lite lektion och sedan var det rusning efter parlplattor. Alla vill gora och det ar svart att fa den korta eftermiddagstiden att racka.
Efter skolan akte vi till ett stalle dar handikappade vuxna arbetar och saljer sina produkter. Vi kopte lite hantverk. I den stadsdelen (Baridara) bor det folk med gott om pengar och inflytande. Dar fanns det trottoarer utan meterdjupa gropar att falla ner i och skyltar som visade vad gatorna hette. Dessutom var det tyst trafik pabjudet. En ouppnaelig drom for folk i andra delar av Dhaka dar alla hanger pa signalhornet hela tiden. Mutor forekommer ofta har och nar  vi glomt bankomatkortet i uttagsapparaten och vande tillbaka efter ett par minuter ville den uniformerade vakten ha en slant for att lamna det tillbaka. Som tur var hade vi inte bara de stora sedlar vi just hamtat utan aven lagre valorer och han nojde sig med en hundring. (10 kr).
Senare pa kvallen tog var tolk oss med pa en mexikansk restaurang.

Onsdag.

Idag sa kom vi till skolan lagom till nationalsangen.
Efter sangen sa hade vi dubbellektion med klass fyra. Vi arbetade efter Waldorfpedagogik och forsokte fa dom att tanka omvant. T.ex. 10=5+? istallet for 5+5=?. Dom hajade ganska snabbt hur man skulle gora. Andra timmen var engelska. Da tog vi fram varat favoritmemory och gjorde lite olika varianter av ovningar.
Efter skolan sa besokte vi nagra av barnens hem. Det var bade trevligt och jobbigt att se hur de bor. De bor ju i slummen allihop. De bor i Mohakalislummen. Det ar den varsta slummen med arbetsloshet och droger.
Det var jatteroligt att traffa barnens foraldrar och se hur stolta de blev nar vi berattade hur duktiga deras barn ar i skolan.
Trots att det bor i plathus sa har vissa hem bade tv och flakt, det sag lite skummt ut.
Nar vi kom hem sa lade vi oss att vila ett tag. Det slutade med att jag slagga fram till middagen klockan 8. Sa i natt kommer man inte fa mycket somn.
I morgon ar var sista dag och det ar planerat for fest i skolan. Foraldrar ar valkomna och det kommer att bjudas pa lite mat och sang och dans. Barnen har ovat lite under veckan och vi hoppas att de kan de sanger vi forsokt lara dem.
Imorgon natt sa aker vi hem sa det har blir den sista uppdateringen ifran Bangladesh. Tiden har flugit forbi och det ar jattekul att ni har foljt oss pa natet.
Vi ska forsoka hara av oss pa vagen hem, de har ju internet i Katar.
Kara halsningar Affe och Margot


Kommentarer
Postat av: Maria

Oh, vad härligt att höra att ni verkar nöjda med er vistelse! Hoppas nu att det inte blir för svårt avsked av barn, lärare, rektor, tolk och alla andra då ni åker hem! Ska bli jätteroligt att möta er på Arlanda. Vi ses och välkomna hem! hälsar Maria

2011-03-16 @ 18:23:26
Postat av: Ulla

Ni verkar ha haft en händelserik och spännande vistelse i Dhaka.

Det har varit jättekul att läsa er blogg. och det ska bli roligt att träffas och få höra mer om resan när du kommer hem Margot.

Hälsningar till Jenniferskolan och er alla från Ulla

2011-03-17 @ 21:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0